Flors de Bach

Flors de Bach

La seva principal qualitat és que són usades per equilibrar emocional, psicològica i físicament. Serveixen per tractar gairebé qualsevol  problema: pors, fòbies, estrès, energia nerviosa, traumes, agressió, ansietats per separació, conductes destructives, depressions…

També es poden usar de forma local, per tractar dermatitis, al·lèrgies, dolors, tos de gossera, etc. Les Flors de Bach són energia vibracional, cada flor té les seves propietats i energia. El seu mecanisme de funcionament harmonitza desequilibris emocionals, psicològics o físics.

Els gossos tenen emocions, la seva conducta és el resultat d’aquestes emocions. Per això un gos no fugirà i després sentirà por, igual que nosaltres, no saltarem d’un edifici en flames i després sentirem pànic, sinó al contrari, és l’emoció, el pànic, que provoca aquestes reaccions.

Un gos pot ser tractat per agressivitat i no donar senyals d’inseguretat. Tot i així durant el desenvolupamentde la teràpia es poden reduir els atacs d’agressivitat, a la vegada que augmenta la por. Què està passant? Hi ha emocions més superficials que altres, com si fossin capes de ceba. Sovint l’agressivitat és la conseqüència del pànic o la por. Per això serà important anar variant la fórmula segons les necessitats que es presentin.

A causa de la complexitat presentada, és fonamental acudir a un terapeuta floral amb coneixements de conducta canina que pugui entendre i interpretar les accions del gos i estudiar la seva conducta per poder fer un bon diagnòstic. Si no s’usen les adequades, l’efecte és inútil.

És important seguir el tractment fins al final. Requereix temps,  constància i paciència, ja que les Flors de bach són intel·ligència vibracional, actuen on i quan fa falta.

Es donarà per finalitzada la teràpia quan el gos estigui equilibrat emocionalment i les seves reaccions i conductes s’hagin normalitzat.

flors de bach emporda cani